Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az elõttem szólók már éles kritikákat mondtak el azzal kapcsolatban, amirõl Szekeres frakcióvezetõ úr szólt elõttünk. Arra szeretném fölhívni a figyelmet, hogy a Független Kisgazdapárt, de a többi ellenzéki párt is a törvényalkotás elõtti általános vitában, részletes vitában nagyon sokszor kifejtette a véleményét és rámutatott azokra a hiányosságokra, problémákra, amelyek a törvény esetleges elfogadása és bevezetése következtében jelentkezni fognak a magyar társadalomban.

Kifogásoltuk, most is kifogásoljuk és többször elmondtuk, hogy nincs egy tanulmány, a hatásvizsgálat elmarad minden rendelkezésnél, minden törvénytervezetnél, minden beterjesztett javaslatnál - és utána történnek ezek a megrázó események. Mert ez nem olyan egyszerû dolog, mint ahogy kinéz. Rendben van, hogy most önkritikusan módosítani fogunk, ez már kezd divattá válni, azt hiszem, ez már a harmadik, negyedik ilyen, amin gyorsan segíteni kell; ilyen volt például a mentõvel való beszállítás 100 forintjának eltörlése, a fogászat - és mondhatnám a többieket. Tehát most megint lehetséges, hogy a kormánypárt képviselõi beadják módosító indítványban, módosítják, javítják, de ugyanakkor elfeledkezünk arról, hogy már levontak pénzeket, már problémákat okoznak a társadalom nagy rétegénél.

Jelentõsége van a hto-olajnak, mert már 18 fok mínuszok vannak, és mire ebbõl megint törvény lesz, nyár lesz, amikor nem olyan fontos ez a dolog. Ennek társadalmi kihatását elõre nem vizsgálja meg a tisztelt kormány, utólag pedig ilyen dolgokat csinál. Kérésem az, hogy a hto-olajjal visszaélõ, szõkítõ gazemberek miatt ne a szegény rétegeket, az egyszerû embereket sújtsák, hanem próbálják a feketegazdaság ellen megtalálni azt a lehetõséget, azt a megoldást, amellyel elkerülhetõ, hogy emiatt tömegek kerüljenek rendkívül nehéz helyzetbe. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage