Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A személyi jövedelemadó-problémával kapcsolatban abból szeretnék kiindulni, hogy a kialakult helyzetben az a legfontosabb, hogy a következõ bérfizetések idejére, tehát március elsõ napjaira olyan helyzetet tudjunk teremteni, hogy azoknál az adófizetõknél, akiknél most indokolatlanul sok adóelõleget kellett fizetni, ezt a helyzetet korrigálni lehessen, helyre lehessen állítani a normális adófizetés mértékét.

(9.20)

Ebben az ügyben a csütörtöki kormányülés elé fog a Pénzügyminisztérium javaslatot terjeszteni, és utána nyilvánvaló, hogy a kormány döntésének megfelelõen a tisztelt Házhoz fogunk fordulni.

A probléma kezelésének kétféle módozata van: az egyik a törvények ezen részeinek valamiféle módosítása, a másik az APEH-közlemény esetleges kiegészítése, bõvítése, amelyre maga a törvény ad felhatalmazást, hogy ilyet lehet tenni.

Ami a háttérügyet illeti, szeretném a tisztelt Házat arról tájékoztatni, hogy elkészült ez a bizonyos, több miniszter által kiadandó rendelet, amely a konkrét végrehajtást tartalmazza a törvényi felhatalmazás és kötelezés alapján. Ez jelenleg aláírásra vár, egy-két napon belül meg fog jelenni, és ez megnyitja az utat ahhoz, hogy a parlament tavalyi döntésének megfelelõen a pénzek konkrétan eljussanak oda, ahonnan már az egyes állampolgárokhoz is eljuthatnak.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage