Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Egy õsi kínai mondás jutott az eszembe, amely úgy szól, hogy ha a kormány igen tevékeny, akkor a nép körében nyomor támad. Ez az intézkedés is ezt erõsítette meg bennem.

Tulajdonképpen örülnünk kell annak, hogy a tisztelt államtitkár úr, illetve a kormány levonja a következtetéseket és változtat ezen a rendelkezésen. Én azt hiszem, ez is azt bizonyította - ugyanúgy, ahogy a fogászati ellátás körében tapasztaltuk, ahogy az szja-törvény körében tapasztaljuk -, hogy a kormány elõször cselekszik és csak utána gondolkozik, hogy a következményeket hogyan lehetne egy kicsit kivédeni.

Ez az eset is, a betegtérítési díj, az a klasszikus eset, amikor feleslegesen zaklatják az állampolgárokat vélt vagy valós jövedelmek, pluszpénzek befolyása érdekében. Azt hiszem, ez is azt bizonyítja, hogy az ellenzék konstruktív érveire jobban oda kellene figyelni, s ha már az ellenzék, s ezen belül a Fidesz-Magyar Polgári Párt érveit is lesöprik az asztalról, akkor legalább a szakmai és az érdekképviseleti szervezetek... (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a rendelkezésre álló idõ leteltét.)... hivatkozására, véleményére kellene odafigyelni.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

(14.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage