Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Igazán hálás vagyok a kérdésért, tekintettel arra, hogy úgy gondolom, eggyel többször lesz alkalmam a közvéleményt is tájékoztatni errõl a rendkívül fontos kérdésrõl. Utoljára képviselõ úrnak november 11-én válaszoltam hasonló tartalmú felvetésére, gondoltam, megnyugtatták akkori válaszaim, de úgy tûnik, nem. Egyébként pedig a rendelkezésre álló idõben, a két percben nem biztos, hogy minden kérdésre tudok válaszolni, de igyekszem megkezdeni.

Az elsõ, amit szeretnék nagyon határozottan elmondani, hogy a villamosenergia-szektor biztonságára egy egész intézményrendszert hoztunk létre, amelynek öt eleme van. Az egyik maga a törvényi szabályozási háttér, a második a villamosenergia árszabályozására vonatkozó rendszer, a harmadik a tulajdonviszonyokból adódó biztosítékok, a negyedik az úgynevezett egyéb biztosítékok, az ötödik a befektetõk által vállalt fejlesztési kötelezettségek, amelyek önmagukban is szolgálják az ellátási rendszer és intézményrendszer biztonságát.

Az elsõ dolog, amit az ön kérdésére konkrétan is szeretnék elmondani, hogy a vállalat vezetése, az igazgatósági összetétel kérdésében az új vevõ a tulajdonossal, az ÁPV Rt.-vel természetesen a szabályok szerint egyezett meg, biztosítékot adva a jelenlegi menedzsment további kétéves hivatalban tartására. Gyakorlatilag a privatizációs tranzakciók lefolytatása elõtt megfelelõ módon rendeztük a személyi kérdéseket, és úgy látjuk, hogy szakmai szempontból elegendõek a személyi biztosítékok ahhoz, hogy ne szolgáltasson alapot az ellátás biztonságát szolgáló bármely olyan kétségre, amely az intézményrendszert, illetve a magyar érdekeket sértené. Folytatom majd a rendelkezésre álló második percben. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage