Szili Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Képviselõ Úr! Pontosan holnap lesz egy éve, hogy ön feltette ezt a kérdést 1995. február 7-én, és én csak azokra a momentumokra kívánnék utalni, ami nóvum és amiben változás történt 1995. február 7-e óta, bár azt hiszem, hogy hangsúlyozhatom még ma is, amit a miniszter úr elmondott 1995. február 7-én: "Továbbra is ellenezzük, hogy az alkotmányjogilag és a munkafeltételek szempontjából valóban kifogásolható jelenlegi helyzet megváltoztatása érdekében milliárdos nagyságrendû presztízsberuházásokra, az állami élet mûködését tartósan megnehezítõ költözködési kampányra kerüljön sor."

Az 1053/1993-as augusztus 8-án kelt kormányhatározatot a kormány az 1069/1995. évi VII. hó 12-én kelt határozatával hatályon kívül helyezte.

Szeretnék még rámutatni arra is, hogy a Miniszterelnöki Hivatal jelenleg Kossuth tér 4. szám alatti irodaházának többéves felújítása és modernizálása az idén befejezõdik, azonban az eredetileg lakóháznak készült épület jelentõs belsõ szerkezeti átépítés nélkül nem alkalmas a miniszterelnökség elhelyezésére.

Milliárdos nagyságrendû költségekkel és mûemlékrongálással járna a volt Kúria, a Néprajzi Múzeum Kossuth téri épületének irodaházzá alakítása. Ez természetesen továbbgondolkodást is igényel, mert múzeumépületrõl is gondoskodnunk kellene.

Továbbra is azt tudom mondani - és gondolom, képviselõtársam is nagyon jól ismeri azokat a pénzügyi nehézségeket, amit ez a költözködés okozna -: nem zárkózunk el attól, hogy a költségvetést kímélõ más megoldásokat a kormányzat - és itt hangsúlyozom: - késõbb érdemben megvizsgáljon. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage