Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Taps.)

Az Országgyûlés egyhangúlag, 286 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elrendelte az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételét.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elosztásáról szóló 52/1995.(V.17.) számú országgyûlési határozat módosítása tárgyában benyújtott országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. Emlékeztetem önöket, hogy a tegnapi általános vitában módosító javaslatot senki nem nyújtott be, így a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elosztásáról szóló 52/1995.(V.17.) számú országgyûlési határozat módosítása tárgyában benyújtott országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 289 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Ház! Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen igényt egyetlenegy képviselõcsoport sem jelez.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a magyar-orosz, a magyar-kazah, a magyar-mongol, a magyar-román és a magyar-moldovai beruházásvédelmi megállapodások megerõsítését indítványozó országgyûlési határozati javaslatok együttes általános vitája és a határozathozatalok. (Folyamatos zaj.) Megkérem képviselõtársaimat, szíveskedjenek halkabban lenni, mert nem tudom túlharsogni a Házat! Az elõterjesztéseket H/1759-1763. számokig terjedõen kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Akar László pénzügyi államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage