Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni az általános vitában. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalási szándékot senki sem jelzett; nyilvánvalóan államtitkár úr sem kíván az elmondottakhoz továbbiakat hozzáfûzni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, és az országgyûlési határozati javaslatok elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, ezzel kapcsolatosan van-e bárkinek észrevétele. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs, így a határozathozatalok következnek. Egyenként határozunk az egyes megállapodások megerõsítése tárgyában.

Elõször kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Orosz Föderáció kormánya között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Moszkvában 1995. március 6-án aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 294 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

(17.10)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és a Kazah Köztársaság között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Budapesten, 1994. december 7-én aláírt Megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 294 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, azaz egyhangúlag az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem továbbá a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és Mongólia kormánya között a beruházások elõmozdításáról és kölcsönös védelmérõl Ulanbatorban, 1994. szeptember 13-án aláírt Megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 292 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, azaz egyhangúlag az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és Románia között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Bukarestben, 1993. szeptember 16-án aláírt Megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 285 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és a Moldovai Köztársaság között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Budapesten, 1995. április 19-én aláírt Megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 299 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Ház! Soron következik a magyar-ukrán, a magyar-kazah, a magyar- moldovai, a magyar-dél-afrikai és a magyar-pakisztáni kettõs adóztatás elkerülésérõl szóló elõterjesztések együttes általános vitája és a határozathozatalok.

Az elõterjesztéseket H/1764., illetõleg 1765., továbbá H/1832., valamint H/1767. és T/1768. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Akar László pénzügyi államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage