Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem képviselõtársaimat: kíván-e valaki a vitában felszólalni? Senki nem jelentkezett szólásra. Nyilván államtitkár úr sem kíván az expozéhoz bármit is hozzáfûzni.

Tisztelt Ház! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor és a határozathozatalok következnek. Kérdezem: van-e bárkinek ezzel szemben észrevétele? Nincs. Tehát rátérünk a határozathozatalokra. Egyenként fogjuk meghozni a határozatokat.

Elõször kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és Ukrajna között a kettõs adóztatás elkerülésérõl és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról a jövedelem- és vagyonadók területén Kijevben, 1995. május 19-én aláírt Egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 293 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és a Kazah Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésérõl és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1994. december 7-én aláírt Egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 299 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem továbbá a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és a Moldovai Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésérõl és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1995. április 19-én aláírt Egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 297 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal szemben, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja a Magyar Köztársaság és a Dél- Afrikai Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésérõl a jövedelemadók területén Budapesten, 1994. március 4-én aláírt Egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 298 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

(17.20)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Pakisztáni Iszlám Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésérõl a jövedelemadók területén Islamabadban, 1992. február 24. napján aláírt Egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 298 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, azaz egyhangúlag a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Országgyûlés döntése az alkotmány- és igazságügyi bizottság 1995. november 22-ei állásfoglalásáról. Az alkotmányügyi bizottság állásfoglalását H/1923. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Hack Péternek, az alkotmányügyi bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage