Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Én egyetértek azzal, hogy itt egy olyan kérdésrõl van szó, amelyben súlyos hiba történt: egy olyan törvényt fogadott el a Ház többsége decemberben, amely súlyos gondot okozott. Kétségtelen tény, hogy az SZDSZ, mint a kormánykoalíció része korlátozott mértékben felelõs ezért a hibáért - hiszen mi nem szavaztuk meg annak idején az szja-törvényt... (Zaj az MSZP padsoraiban, taps a jobb oldalról.)..., sõt, olyan módosító indítványt is nyújtottunk be, amely megpróbálta ezt korrigálni. Ugyanakkor az is tény - és annyiban felelõsek vagyunk -, hogy az érveink, a javaslataink nem voltak elég meggyõzõek a kormány és koalíciós partnerünk számára.

Kétségtelen tehát, hogy a felelõsségnek mi is részesei vagyunk, ezért a bocsánatkérésnek is részesei vagyunk, és hozzá fogunk járulni ennek a hibának a korrigálásához.

Ahhoz, amit Varga Mihály képviselõtársunk a Fidesz nevében errõl elmondott - hiszen a Házszabály szerint csak ahhoz fûzhetek megjegyzést -, annyit szeretnék mondani: egyetértünk azzal az igénnyel, azzal a törekvéssel, amit õ itt megfogalmazott, hogy mielõbb csökkenteni kellene az adókat, és nem növelni. Mi is erre fogunk törekedni - olyan mértékben, amilyen mértékben a költségvetési kiadásokat is vissza fogjuk fogni. Akkor fogjuk tudni fideszes társaink adócsökkentõ javaslatait támogatni, ha kiadáscsökkentõ javaslatokat is hallunk tõlük - erre azonban ennek az Országgyûlésnek a megalakulása óta még nem volt példa. Várjuk a Fidesz ezzel kapcsolatos - egykori programjával összhangban lévõ - javaslatait, amelyek fedezni fogják adócsökkentési javaslatait. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage