Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden csak azt szeretném ismét a tisztelt Ház figyelmébe ajánlani, hogy a kirobbant probléma nem a személyi jövedelemadó törvény egészét érinti, hanem az egész törvény, az egész szakmai konstrukció egy bizonyos elemére vonatkozik, nevezetesen az elõlegfizetés szabályaira. Ezzel szemben a vita és az indító napirend elõtti felszólalás is úgy kezelte, mintha magáról az egész törvényrõl lenne szó. Nem errõl van szó.

Természetesen sajnálatos az, hogy ebben a dologban az elõlegfizetés tekintetében nem sikerült a törvényben jó szabályozást rögzíteni. Ezt valószínûleg a tisztelt Ház is érezte, hiszen pontosan ezért került bele a felhatalmazás az APEH részére. Ezzel együtt az APEH-közlemény megfelelõ idõben, kellõ részletességgel nem került közzétételre. Ezzel kapcsolatban szeretném a tisztelt Házat tájékoztatni, hogy a pénzügyminiszter úr utasította pénteken az Apeh elnökét egy új, kibõvített közlemény közzétételére, ami a Pénzügyi Közlönyben fog megjelenni. Emellett a tisztelt Ház elé terjesztettük a személyi jövedelemadó törvény módosítására vonatkozó javaslatunkat is.

Úgy gondolom tehát, hogy ezekkel a lépésekkel a probléma kezelése megoldható, nevezetesen - amit remélem mindannyian szeretnénk -, hogy márciusban a borítékokban már annyi legyen, amennyi méltányos, és korrigálja a február eleji túlfizetést. Õszintén remélem, hogy ebben számíthatunk majd a tisztelt Ház együttmûködésére. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage