Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Torgyán József folyamatosan védi a demokráciát úgy, hogy a demokrácia teljes eszköztárával gyakorlatilag visszaél. Bizonyítja ezt az is, hogy a Házszabályban biztosított öt perc helyett folyamatosan 5 perc 20 másodpercig... (Derültség.).., vagy tovább tartja napirend elõtti hozzászólásait.

A másik kérdés az, hogy tõlünk félti a demokráciát, és közben nem veszi észre azt, hogy azok a sajtóorgánumok, amelyek megszûntek, egyszerûen a piacgazdaság elemi feltételeinek nem feleltek meg. (Zaj a jobb oldalon.) Tartalmi kritérium nélkül egyszerûen arról van szó, hogy nem volt megfelelõ a példányszámuk, nem tudták eladni a példányokat, Pesti Hírlap, Esti Hírlap és így tovább, amelyeket felsorolt. Úgy gondolom, hogy azért szûntek meg, mert nem vásárolták õket. Amiért nem vásárolták õket, az pedig a tartalmi kérdések közé tartozik.

Ugyanez vonatkozik az Új Magyarországra is, ahol a kormánytól várnak segítséget egy piaci körülmények között mûködõ lap további mûködtetése és fenntartása érdekében.

Ez a kormány soha nem avatkozott a sajtó belügyeibe és ez a kormány az, amely hatpárti konszenzus alapján... (Folyamatos zaj a jobb oldalon.)... a médiatörvényt az önök közremûködésével elfogadtatta a parlamenttel.

Ugyanakkor Torgyán József folyamatosan arról szól, hogy kevés figyelmet kap a sajtótól. Kérem, egyszer ült a 2-es villamosra a 600-as Mercedes helyett, és azt is adta a televízió. (Taps a bal oldalon. - Dr. Torgyán József szót kér.)

(15.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage