Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Ennek a hosszú felsorolásnak - már ami az írásban kért kérdéseket illeti - az az oka, hogy képviselõtársaim csak innét ismerhetik meg, milyen kérdésekrõl van szó. Bár azt hiszem, találni kellene valami más megoldást, ami egyszerûsítené ezt a dolgot.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatásként elmondom, hogy az azonnali kérdések, interpellációk és kérdések elmondására kedden 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt a napirend feletti szavazás megtörténne, tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy a társadalombiztosítási költségvetést illetõen az MSZP frakciója kérte, hogy ma ne zárjuk le az általános vitát. Kérném, hogy a napirendek felett ennek ismeretében szavazzanak.

(16.10)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik tehát ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása.

A házbizottságnak az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjére, idõtartamára és az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim.

Az elõbb tett megjegyzés ismeretében kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Ennek megfelelõen soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása; a kiadott napirendi javaslattól eltérõen tehát a vitát nem zárjuk le. Az elõterjesztést T/1680. számon, az Állami Számvevõszék kapcsolódó véleményét pedig T/1680/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottságok ajánlásaikat T/1680/6-8. számon nyújtották be és kapták meg képviselõtársaim.

Elõször az írásban jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót. Pusztai Erzsébet képviselõ asszony következik szólásra, MDF. Megkérem Pusztai képviselõ asszonyt, hogy fáradjon ide. (Dr. Pusztai Erzsébet a helyérõl kíván szólni.) Kérem Pusztai képviselõ asszony gépét bekapcsolni!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage