Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt teljes mértékben egyetért a Kereszténydemokrata Néppárt felvetésével. Legyen szabad azonban hangsúlyoznunk, hogy szerintünk ezekben az ügyekben mindenekelõtt a társadalom felelõssége merül fel.

Amikor ilyen tömeges elkövetési magatartások bármilyen területen felmerülnek, akkor egyértelmû, hogy a társadalom felelõsségét is vizsgálni kell. Ha pedig ezt tesszük, lehetetlen nem visszagondolni vagy visszautalni a tisztelt Ház elõtt folyamatban volt olyan vitákra, amelyek szülõotthonaink bezárásával voltak kapcsolatosak, amelyek abból a helyzetbõl adódtak, hogy ebben az országban évente több ember hal meg, mint amennyi születik. Ne feledjék, képviselõtársaim, évente mintegy 50 ezerrel csökken Magyarország lakosainak száma. Ez egyértelmûen arra utal, hogy a családok, a felnövekvõ gyermekek, a felnevelendõ gyermekek sorsa nincsen megnyugtató módon rendezve.

Természetesen egy dolog az ilyen szülõ nõk felelõssége - és ezt mi semmiképpen nem akarjuk elvitatni -, de szerintünk a jelek a társadalom oldaláról a legaggasztóbbak. Mert ha társadalmi szinten nem nyer megoldást a családok biztonságos anyagi helyzete, ha nem lesz lehetõség a családi jövedelemadózás bevezetésére, ha a család szerepének növelése nem kerülhet szóba, akkor egyértelmû, hogy a gyerekek születésének arányszáma tovább fog csökkenni. Ahol pedig szülések lesznek, ott az ilyen jellegû bûncselekmények számának növekedésével lehet számolni.

Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage