Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, tûrhetetlen az, hogy a Magyar Köztársaság parlamentjében bárki is másságnak nevezze azt a betegséget, amely a társadalomban romboló hatást érhet el, ha parlamenti támogatást fog kapni ennek az eszmeiségnek az elterjedése, hiszen a születések arányszámának rohamos csökkenése egyértelmûen nemzeti tragédiára utal.

Engedjék meg, hogy ismételten aláhúzzam: évente 50 ezerrel leszünk kevesebben Magyarországon. Ilyen körülmények között úgy hinném, hogy az "Isten - haza - család" eszmeiségét kellene még azoknak a képviselõtársaimnak is hirdetniük, akik nem erre esküdtek fel. A magyar családok helyzete tragikus. Egyértelmû, hogy itt a szülésekkel kapcsolatos költségek csökkentése, a gyermekgondozási díj lefaragása, az alapvetõ szerzett jogok sérelme - ezek mind-mind ellehetetlenítik a társadalmat.

Persze föl lehetne úgy is fogni a kérdést, hogy az elõbb Világosi Gábor a kormányzat részérõl a csecsemõgyilkosságokkal kapcsolatban nyilatkozott, és a plakátra lehetne azt mondani, hogy ezen a módon nem fognak gyerekek születni, tehát nem lesz csecsemõgyilkosság sem. De nem hiszem, hogy ez lenne a magoldás. Nagyon is helyénvaló volt Dobos Krisztina tiltakozása. A nemzeti alaptantervnek a nemzettudatra kellene valamennyiünket oktatnia és a gyerekeinket tanítani, nem pedig a beteges hajlamok kifejlesztésére... (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi, hogy letelt az idõkeret.)

Ezért azzal fejezem be a felszólalásomat, elnök úr, hogy a Független Kisgazdapárt nevében tiltakozom az ilyen plakátok ellen! Köszönöm szépen. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nézzétek már meg azt a plakátot!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage