Bársony András Tartalom Elõzõ Következõ

BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Nagyon sajnálom... (Dr. Torgyán József: Milyen jogon?) Ha Torgyán József képviselõ úr elolvasta volna a napirend elõtti felszólalás beadott címét, amely az Európa Tanács által indított "Te sem vagy más, te is más vagy" címû kampány jelszavát használja fel, bár errõl szóban Dobos Krisztina természetesen nem tett említést - ugyanakkor azonban utalást tett Szelényi Zsuzsa miniszteri biztosra, aki egyébként pedig az Európa Tanács budapesti ifjúsági központjának megbízott vezetõje, és ez a kampány az Európa Tanács tagállamai által indított kampány volt, amelynek Magyarország is részese volt -, ha a hölgyek és az urak tisztában lettek volna azzal, hogy ez a kampány milyen összeurópai összefogás eredményeképpen került lebonyolításra, ha a hölgyek és urak tisztában lettek volna azzal, hogy ennek a kampánynak csak elemei azok, amelyek sajnálatos módon eljutottak a magyar középiskolákba, általános iskolákba, akkor inkább aggódnának azért, hogy a magyar közoktatásban a másságról sokkal kevesebb szó esik, mint a kirekesztésrõl.

Úgy gondolom tehát és meggyõzõdéssel vallom, hogy lehet ugyan egy plakát jól sikerült vagy rosszul sikerült, de egy dolog biztos: aki ma Magyarországon arról beszél, hogy a másság elleni küzdelem bármilyen megoldása sérti az oktatás valamilyen szabadságát vagy sérti az oktatás szentségét, azok, úgy gondolom, nem tartják tiszteletben azokat az értékeket, amelyeket egyébként deklaráltan ebben a Házban többször elfogadtak elvileg, valójában azonban konkrétumai ellen állandóank berzenkednek.

Én úgy gondolom, ez az a farizeus magatartás, ami ellen fel kell lépni ebben a Házban. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage