Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Emberi értékekrõl, kulturális értékekrõl van szó és illõ ilyenkor az önfegyelem, a gondolati fegyelem is, és kívánatos a másik álláspontjának a jóhiszemû tiszteletben tartása, föltételezése. Azt gondolom, ebben a Házban nincs helye annak a megközelítésnek, amelyik a másság iránti toleranciát szembe kívánja állítani a nemzeti kultúra tiszteletével, az azonosságtudattal. Ennek a két értéknek nem egymással szemben kell érvényesülnie, hanem egymást erõsítve, egymást táplálva, ha úgy tetszik.

Azt gondolom, hogy az ellenzék soraiból nem hangzott el olyan mértékadó kijelentés, amelyik ezzel ellentétes lenne és fölteszem... (Zaj, közbeszólások a bal oldalon.).., hogy a kormánypárti képviselõk szavait is ez a meggyõzõdés indítja.

Horn Gábor képviselõtársunknak igaza van abban, hogy a mindenkori kormánynak kötelessége efölött õrködni és kötelessége ilyen dokumentumokat, ha úgy tetszik, az iskolák rendelkezésére bocsátani. De én egyetértek Orosz Istvánnal abban, hogy ez a dokumentum nem ilyen. Ez egy rossz plakát. Errõl van szó. És nem arról, hogy ki akarja az európai toleranciakampány, az ifjúsági toleranciakampány értékeit kétségbe vonni, megkérdõjelezni. Itt arról volt szó - és Dobos Krisztina képviselõtársunk arról beszélt -, hogy ez egy rossz plakát. Ezen lehet vitatkozni, ezt vitassuk is meg, de ne tételezzünk fel olyan állításokat, melyeket más nem mondott. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage