Mécs Imre Tartalom Elõzõ Következõ

MÉCS IMRE (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Nagyon fontos törvényeket tárgyalunk egy csokorba gyûjtve: három szolgálati törvényt, amelybõl most kettõre kerül sor, és a házbizottság a két törvény tárgyalására azonos idõkereteket adott meg.

Egyes frakciók egy-egy szónokot állítottak, más frakciók - mivel különbözõ jellegû, csak közös gyökerû törvényekrõl van szó - külön képviselõket. Ennek következtében alakult ki az a helyzet, hogy az SZDSZ és az MSZP is két-két képviselõt jelölt. Az MSZP végül visszalépett, de az SZDSZ nem, és két kitûnõ szakember képviselõ fog felszólalni. Az idõkeret összesen 10 perc, így 5-5 perc jut egy-egy törvényre. Mind a két törvény fontos, elég terjedelmes, nagyon nehéz öt perc alatt elmondani.

Elvi kifogásom mellett - mint a honvédelmi bizottság elnöke nem tartom helyesnek, hogy így tárgyaljuk ezeket a törvényeket - tisztelettel kérem gyakorlati szempontból az elnök urat, engedje meg, hogy a két szónok ki tudja fejteni minimális keretben a gondolatait, tehát egy-két perccel túlterjeszkedhessen ezen az öt percen, hiszen a bevezetõ tárgyalás és a konklúzió levonására ennyi idõ áll rendelkezésre kifejezetten fontos törvényeknél. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage