Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mindenekelõtt azzal szeretném kezdeni, hogy természetesen ez a felvetett probléma egy szélesebb problémakörnek, nevezetesen az egész lakásgazdálkodási problémakörnek az egyik picike kis elemét érinti. Ennek az egésznek a kezelésére éppen most készíti a Pénzügyminisztérium a lakáspolitikai koncepciót, amelyet a kormány rövidesen meg fog tárgyalni, és ennek alapján többféle jogalkotást is kezdeményezni fog.

Azt hiszem, hogy ebben a széles összefüggésrendszerben kell majd igazán az egész problémakört alaposan végiggondolnunk, és ennek keretében kell majd visszatérnünk a szociálpolitikai kedvezményezés fenntartandó rendszerére, illetõleg arra is, hogy a meglévõ kedvezmények tekintetében hogyan járjunk el a továbbiakban.

A probléma meglehetõsen bonyolult és szerteágazó, egy ilyen azonnali kérdés tulajdonképpen nem ad arra lehetõséget, hogy ezt részletesen tárgyaljuk, mert itt többféle szituáció van aszerint, hogy mikor - '94 elõtt, '94 után - következett be a kölcsön felvétele.

Azt ajánlanám alapvetõen, hogy némi türelemmel legyen a képviselõ úr, és arra tennék ígéretet, hogy rövidesen a szélesebb összefüggésrendszer keretében erre a problémakörre is valamilyen módon visszatérünk.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage