Pálos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PÁLOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A volt társadalmi szervezetek kezelõi jogát az 1990. évi LXX. törvény megszüntette. Ennek van egy 6. § (3) bekezdése, amelyik akként rendelkezik, hogy az Országgyûlésnek törvényt kell alkotnia ez ingatlanok jogi sorsának a rendezésére.

Bizonyára a miniszter úr elõtt is ismert, hogy ebben hatpárti egyeztetések egy évig folytak, több normaszöveg készült el. Idõközben közeledtek a választások, nyilvánvaló volt a politikai konstelláció megváltozása, nyilvánvaló volt a politikai hangsúlyeltolódás, végül is ez a törvény nem született meg.

A politikai pártok részére azért kardinális kérdés ezen ingatlanoknak a rendezése, mert mint tudott, a nagyobbik kormányzó párt jelentõs ingatlanhasználattal rendelkezik, ugyanakkor a kisebb politikai pártok pedig ellehetetlenülnek, fõleg a vidéki szervezeteik, mert a használati díjak térítésébe belerokkannak. Sajnos, a Kereszténydemokrata Párt legutóbb egy kétmillió forintos számlát kapott a KVSZ-tõl.

Én azt kérdezem a miniszter úrtól, hogy ez az alkotmányos törvényalkotási mulasztás vajon mikor kerül pótlásra, hiszen Homoki János képviselõtársunk 1995 decemberében, több mint két hónapja, ebben egy részletes interpellációt nyújtott be, amiben a pénzügyi államtitkár a lehetõ legrövidebb idõn belül kilátásba helyezte részint a hatpárti egyeztetést, részint pedig a törvényalkotást. Kérdezem a miniszter úrtól: milyen stádiumban van ez? Úgy érzem, az ügy halaszthatatlan, ötéves törvényalkotási mulasztásban van a parlament. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage