Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Ön olyan kérdést vetett fel, amely valóban már több interpellációjának témája volt, és szeretném visszaismételni csak azt, amit ön is elmondott.

Ennek a törvénynek a megalkotására az eredeti törvény 1990. november 30-ai idõpontot tûzött ki. Hát azóta már jó néhány év eltelt. Tehát az elõzõ kormányzat sem tudott eleget tenni ezen törvényi vagy alkotmányos kötelezettségének. Azonban az elhangzott eddigi válaszokból is kitûnt, és azt tudom csak megerõsíteni, hogy a törvénynek az egyeztetése és a hatpárti egyetértésnek a megszerzése a legjobb úton halad. Friss hírként hadd tájékoztassam önt arról, hogy pontosan a törvénytervezet mielõbbi benyújtását elõsegítendõ holnapi nap lesz egy hatpárti egyeztetés ebben az ügyben, és a kormány úgy gondolja, hogy amennyiben ez az egyeztetés eredményes lesz, akkor nagyon rövid idõ alatt törvényesen rendezhetõ az ingatlanoknak a sorsa, azaz mindnyájunknak érdekében áll, hogy a törvényt minél elõbb megalkossuk és végképp levegyük napirendrõl ezt a kérdést.

Kérem, fogadja ezt el. Egyúttal természetesen arra is szeretném kérni, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt is aktívan vegyen részt ebben a konszenzusban, mert akkor a folyamat felgyorsulhat. Kérem, hogy fogadja el válaszomat. (Szórványos taps a bal oldalon.)

(14.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage