Szent-Iványi István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN külügyi államtitkár: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Az utolsó mondatával maradéktalanul egyetértek: e kormány szomszédságpolitikája különbözik az elõzõ kormány szomszédságpolitikájától, de mi vállaljuk ezt a különbséget. Ez nem most derült ki, a kormányprogramban is benne volt.

A korábbi két, még megválaszolatlan kérdésére röviden: az egyházi ingatlanok visszaadásának ügye a tárgyalás egyik pontja, ami éppen ma is folyik Bukarestben, illetve a magyar javaslatok szerves részét képezi. Tehát ebben az ügyben folytatjuk a tárgyalásokat, és a magyar kormány fontosnak tekinti ezen igény kielégítését is.

Megkérdezte, hogy tartunk-e tanácskozást az autonómia-koncepcióról. Úgy tudom, hogy már számos ilyen tanácskozást szervezett a Határon Túli Magyarok Hivatala, illetve a Miniszterelnökség politikai államtitkára a határon túli magyar vezetõkkel. Legjobb tudomásom szerint hétfõn ismét sor fog kerülni egy hasonló megbeszélésre. A mi képviselõink ezeken részt vesznek, és a magunk részérõl fontosnak tartjuk ezeket a megbeszéléseket. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage