Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésünkön lezártuk a büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az elõterjesztést bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak. (Szavazás. - 146 igen, 1 nem, 1 tartózkodás. - A Ház nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! Még nem vagyunk határozatképesek, ezért néhány perc türelmet kérek. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Megismételjük iménti szavazásunkat. A büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárása után a részletes vitára bocsátásról szavazunk.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Ugyancsak tegnapi ülésünkön zártuk le az életüktõl és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az elõterjesztést bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 235 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve több elõterjesztést nyújtott be. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a Magyar Rádió Közalapítvány létrehozásáról szóló H/1952. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 240 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 8 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a Magyar Televízió Közalapítvány létrehozásáról szóló H/1953. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 245 szavazattal, 2 ellenszavazat, 13 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a Hungária Televízió Közalapítvány átalakításáról szóló H/1954. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: Az Országgyûlés 251 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 15 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló 1993. évi, XCVI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát T/1978. számon.

Kérdezem az államtitkár urat, kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. (Akar László államtitkár bólint.) Igen, megadom a szót Akar László államtitkár úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage