Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm, miniszter úr.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ támogat. Az ajánlás 6. számú pontjában lévõ javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

A T/1641/18. számú ajánlás 12. és 13., továbbá a T/1641/20. számú kiegészítõ ajánlás 1. pontjában lévõ módosító javaslatokat az elõterjesztõ támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 284 igen szavazattal, 19 nem, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a további módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ nem támogat. Az ajánlás 1. és 2. számú pontjában Göndör István és Szabó Katalin a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 9/A § (1) és (13) bekezdésének módosítását javasolják, amelyben a menetrend alapján autóbusszal és trolibusszal végzett közúti közforgalmú személyszállításra jogosultak körét, illetve a tevékenység bõvítésének feltételét állapítják meg. A gazdasági bizottság támogatja, a környezetvédelmi és önkormányzati bizottság nem támogatja. A javaslatokat együtt teszem fel szavazásra.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 113 igen szavazattal, 159 ellenszavazattal, 38 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 3. és 4. számú pontjában Brúszel László, illetõleg Göndör István és Szabó Katalin az 1. §-ban a törvény 9/A § (15) bekezdésének módosítását javasolják. Mindkét indítvány a törvény hatálybalépését megelõzõen tömegközlekedést szolgáló jármûveket hatósági engedély alapján üzemeltetõk tevékenységének folytatását szabályozza. A 4. számú pontban lévõ indítvány magában foglalja a 3. pontban lévõ javaslatot.

Elõször ezért Göndör István és Szabó Katalin javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 4. pontja szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a környezetvédelmi és az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 109 szavazattal, 164 ellenszavazattal, 37 tartózkodással nem fogadta el.

Most Brúszel László javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 3. számú pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 58 szavazattal, 223 ellenszavazattal, 27 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 8. számú pontjában Balsay István a 7. §-ban a törvény 33. § (1) bekezdése b) pontjának módosításával a közút kezelõinek körét kívánja szûkebben megállapítani. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a gazdasági és az önkormányzati bizottság nem támogatja.

(17.30)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 96 szavazattal, 190 ellenszavazattal, 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem képviselõ urakat és hölgyeket: van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyrõl nem szavaztunk, pedig kellett volna? Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a fogyatékosokat képviselõ és segítõ szervezetek költségvetési támogatására szolgáló keret elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. (Zaj.) Kérném önöket, hogy picit csendesebben legyenek, hogy tudják, mirõl szavazunk.

Emlékeztetem önöket, hogy a tegnapi általános vitában módosító javaslatot senki nem nyújtott be, így a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a fogyatékosokat képviselõ és segítõ szervezetek költségvetési támogatására szolgáló keret elosztásáról szóló H/1950. számú országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 309 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat: kívánják-e szavazatukat indokolni? Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. (Zaj.) Két perc technikai szünet után folytatjuk a tárgyalást. (Rövid szünet, amely alatt számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk munkánkat. Megkérem azokat a képviselõket, akik nem kívánnak továbbra az ülésteremben lenni, hogy minél hamarabb távozzanak, mert így nem tudjuk az elõadókat meghallgatni. Egyben kérem Mécs Imre urat, hogy készüljön a felszólalásához, fáradjon ki.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik most az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása.

Az elõterjesztést T/1805. számon, a bizottságok ajánlásait T/1805/8-11. számon kapták kézhez.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõknek adom meg a szót a következõ sorrendben: Mécs Imre, Szabad Demokraták Szövetsége, szólásra készül Sándorffy Ottó, a Független Kisgazdapárt részérõl.

Megadom a szót Mécs Imre úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage