Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Elõször is hadd jegyezzem meg, hogy sokkal jobban örültem volna, hogyha Szabó Iván frakcióvezetõ úr felszólalására lett volna alkalmam reagálni, ugyanis attól tartok, hogy legfeljebb két hétig hallgathatom még nagy tisztelettel és élvezettel felszólalásait... (Derültség. - Dr. Szabó Iván közbeszól.).., utána ez a lehetõség jogilag megszûnik a Házon belül. Dehát ha már Pusztai Erzsébet... (Zaj.)... nyilatkozott helyette, akkor hadd nyilatkozzam én is erre a felszólalásra.

A Független Kisgazdapárt álláspontja mindig is az volt, hogyha valaki támad, akkor legyen ereje elviselni az ellentámadást is, kedves Szabó Iván, ha már kiabálgat itt nekem, de én úgy gondolom, hogy a Bokros-csomag megítélésén mit sem változtat a köztünk lévõ vita.

A Független Kisgazdapárt álláspontja mindig is az volt, hogy ez a csomag a nemzetre nézve megalázó, az országra nézve elfogadhatatlan, hiszen a restrikciót az értékek létrehozóinál kívánta meg, míg az állami pazarlást minden szinten megengedte azoknál, akik az értékek létrehozóinál a restrikciót meghirdették.

A Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy a Bokros-csomagot nem lehet Bokros-csomaggá degradálni, az bizony Horn-csomag, SZDSZ-es, MSZP-s csomag, s azért nemcsak Bokros Lajos felel, hanem felelnie kell mindazoknak, akik az MSZP-SZDSZ-es frakcióból ezt a csomagot támogatták, akik az ország ellehetetlenüléséhez oly mértékben hozzájárultak, hogy ma már a társadalom egésze szembekerült ezzel a pénzügyi politikával.

Én úgy gondolom, addig amíg azok lesznek hivatalban, akik a Bokros-csomagot létrehozták, végrehajtották...(Az elnök poharát megkocogtatva jelzi a felszólalási idõ leteltét.).., addig Magyarország felemelkedésére remény nincs. Ezért reméljük, hogy ez az idõszak le fog rövidülni, ennek érdekében lépünk mi fel március 14-én. Köszönöm a türelmüket. (Derültség a bal oldalon. - Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage