Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Csépe Béla, a KDNP frakcióvezetõ-helyettese valóban olyan kérdésrõl beszélt itt ma napirend elõtt, amelyrõl méltatlanul kevés szó hangzik el e Ház falai között.

Nem kívántam reagálni hozzászólására, de Toller László után mindenképpen úgy érzem, hogy két percben valamilyen viszontválasszal kell élnünk, hiszen a Toller László által elmondottak azt jelenthetnék a tisztelt Ház képviselõi számára, mintha az elszegényedés, a szegénység fogalma, megjelenése Magyarországon egy átmeneti dolog volna, amit a kormány kész tényként kezel.

Én nem hiszem, hogy errõl volna szó, tisztelt Ház. Nézzük meg, hogy az elmúlt másfél év során a kormány különbözõ lépései, döntései hogyan segítették elõ azt, hogy a szegények száma ugrásszerûen nõjön Magyarországon.

Nézzük meg azt, hogy az adótábla elmúlt egy éves változásaival a kormány hogyan segíti elõ, hogy a középrétegek egyre nagyobb százaléka csússzon vissza a szegénység alsó küszöbére. Hiszen az a fajta adótábla-módosítás, amire a múlt év során sor került, a nulla kulcs eltörlése, a 48 százalék bevezetése mindazt jelenti, tisztelt Ház, hogy egyre nagyobb rétegeket tolunk egyrészt egy magasabb adókulcs felé, másrészt egyre nagyobb rétegek kényszerülnek Magyarországon a feketegazdaságba, a szürkegazdaságba átlépni. Ennek pedig természetes velejárója az önkormányzati hivatalokban megjelenõ egyre több, szociális segélyért folyamodó ember. Ennek természetes velejárója a bûnözés ugrásszerû növekedése, a különbözõ vagyon elleni és gazdasági jellegû visszaélések számának a növekedése.

Én tehát azt hiszem, tisztelt Ház, arról van szó, hogy a tisztelt kormánypártok becsukják, bezárják a fülüket az ellenzék javaslatai elõl, a kormánypártok szajkózzák azt, hogy nincs alternatíva, nincs más megoldás. Ennek a megoldásnak pedig világosan látjuk a nyomait abban, hogy a szegények száma napról napra nõ. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage