Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Mi mindig a privatizáció hívei voltunk, azonban csak a megfelelõ formában folytatott privatizációé. Sajnos nekünk is meg kell állapítani, hogy jelenleg ez nem áll fenn, és a jelenlegi privatizáció költségei magasak.

Szemben a Suchman miniszter úr által mondottakkal, az Állami Számvevõszék jelentésébõl idézem, hogy 1995-ben 6 százalékos átlagkereset-növekedés helyett 22 százalékot biztosított az ÁPV Rt. Ebben a rövid idõkeretben nyilván nem lehet a privatizációról megfelelõ eszmefuttatást folytatni, azonban egy nagyon fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet. Arra, hogy már a múlt évben felmerült ebben a parlamentben egy privatizációt ellenõrzõ bizottságnak a felállítása. Jelenleg is bent van az ellenzék közös javaslata vizsgálóbizottság felállítására, amely érthetetlen módon elfekszik. Nem tudtuk megszerezni a kormánypártok támogatását ahhoz, hogy itt ez megfelelõ formában történõ szavazással végre mûködni kezdjen. Ezért szeretném felhívni a figyelmet arra, ha ez a bizottság - amely tulajdonképpen azzal a problématömeggel foglalkozna, amely a privatizáció területén megvan - nem tud felállni és nem tud mûködni, akkor a privatizációs problémakörben a parlamentnek is egyre növekszik a felelõssége.

Ezért kérem a tisztelt kormánypártokat, hogy segítsék elõ - az ellenzék erre kész - az ellenzék által javasolt vizsgálóbizottság minél hamarabbi felállítását és mûködését.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage