Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ön is tudja, 1995 decemberében és ez év elején rendkívüli árvízveszéllyel kellett megküzdeni a Tiszának és mellékfolyóinak a gátjain.

A mi megyénkben, Szabolcs-Szatmár-Beregben 118 településen közel 200 ezer ember élte át újra félelemmel ezt a drámai idõszakot. Mondhatnám azt is, hogy újra megkondultak a vészharangok. Hõsies erõfeszítéssel, nagy társadalmi összefogással - amelyért köszönet jár - akkor sikerült kivédeni az árvizet. A napokban azonban a televízió képernyõjén újra drámai képekbõl és a szakemberek nyilatkozataiból megtudhattuk, hogy tavaszi árvízveszély fenyeget bennünket.

A Felsõ-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság elkészített egy elemzõ anyagot - gondolom, hogy államtitkár úr is ismeri, megkapta azt -, amely tartalmazza a téli tapasztalatokat, és megfogalmazza az azonnal megteendõ intézkedéseket.

Kérdezem államtitkár urat, ismerve a kormány 2185/95-ös határozatát és a '96-ös költségvetés e célra elõirányzott költségeit, milyen realitását látja ön annak, hogy a veszélyeztetett és egyébként is hátrányos helyzetû kelet- magyarországi régió árvízvédelme biztosítható legyen, és ehhez milyen pénzügyi forrást, milyen tárgyi, személyi feltételjavítást tud ön felelõsen ígérni és garantálni is 1996. évre.

Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage