Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Még november végén, a fûtési szezon megindulásakor kérdést tettem fel a Kohl-kormány által nyújtott 1 milliárd márkás hitellel kapcsolatban, amely többek között a magyarországi panelházak energiafelhasználását csökkentõ felújítását kívánta támogatni. Akkor azt a választ kaptam, hogy január végéig döntenek. Ezzel szemben máig tisztázatlan a közvélemény és az érintettek elõtt a hitel feltételrendszere, nem tudni, milyen úton-módon kapnak errõl tájékoztatást a panellakótelepek lakói és képviselõi.

Kérdezem a tisztelt államtitkár urat, milyen feltételekhez kötik a német hitelek kihelyezését a panellakások felújítása kapcsán, illetve mekkora az az összeg, amelyet kimondottan erre a célra kívánnak biztosítani. Jó néhány olyan lakótelepre tettem akkor is utalást - például Budapesten a kelenföldire vagy a József Attila-lakótelepre, Miskolcon a diósgyõrire -, amelyre ráférne a felújítás. Jó néhány olyan család van, ahol az idei gáz- és villanyszámlák után azon gondolkodnak, hogy milyen módon vezessenek be energiatakarékos fûtési rendszert.

Kérdezem tehát, mikor lehet hozzáférni ehhez a hitelhez, mely - remélem - jóval alacsonyabb kamatozású lesz, mint a piaci kamat, és készül-e olyan ellenõrzõ rendszer, amely figyelemmel kíséri a folyósítandó kölcsönök sorsát.

Tisztelettel várom válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage