Garai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GARAY ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kárpótlásról, a földrendezõ és földkiadó bizottságok mûködésével kapcsolatos problémákról már többször volt itt szó. Egy eddig talán még nem ismertetett, de valószínûleg általános tanulságokkal is szolgáló összefüggés miatt kértem szót.

Választókörzetemben több önkormányzat jelezte, hogy az említett bizottságok mûködtetéséhez megelõlegezett összegeket még a 79/1994. (V. 19.) számú kormányrendeletben leírt, behatárolt keretig sem kapták meg. Az eltérés Kiskunmajsa vonatkozásában milliós nagyságrendû. Felvilágosítást kértem az illetékesektõl. A Földmûvelésügyi Minisztériumtól korrekt információkat kaptam. Ezután fordultam az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatalhoz, érdemi intézkedést kérve tavaly novemberében és decemberében, de választ azóta sem kaptam.

Ezért most a tisztelt Házban is felteszem a kérdést: mikor kapják vissza az érintett önkormányzatok a földkiadó és földrendezõ bizottságok mûködtetéséhez megelõlegezett összegeket? Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage