Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Vállalom a kockázatot, hogy a támogatásomat az elõterjesztõ kétes értékûnek tekinti, de két objektív ok miatt támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt az elõterjesztést.

Az egyik ok nyilvánvalóan a borsodi régió kilábalása: ebben az ellehetetlenült helyzetben a közlekedési infrastruktúra javítása nélkül nem lehet elõrelépni.

A felhasználási programban, amit az elõterjesztés tartalmaz, jelentõs részt kap az M3-as autópálya építése és befejezése. Most ezt nem a lokálpatriotizmus mondatja, de nyilvánvaló, hogy az ott kifejtett szempontok miatt is lényeges lenne, hogy a privatizációs többletbevétel felhasználása ezt a környéket kihúzza valahogy az ellehetetlenült helyzetbõl.

A másik objektív ok, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt ugyancsak törvényjavaslatot és országgyûlési határozati javaslatot nyújtott be a privatizációs többletbevételek felhasználására, és furcsa lenne, hogyha az a párt nem támogatná ezt az elõterjesztést, amelyik maga is javaslatot nyújtott be.

Nyilvánvalóan több oldalról kell körüljárni ezt a kérdést. Ha két országgyûlési határozati javaslat párhuzamosan fut ebben a kérdésben az Országgyûlés elõtt, akkor több oldalról lehet megvitatni az objektív tényeket, hogy mi lenne a helyes módja a felhasználásnak. Ezért a Kereszténydemokrata Néppárt az országgyûlési határozati javaslatot támogatja. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage