Schamschula György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY (független): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, nagyon jó volna, ha az Országgyûlés napirendre venné ezt a javaslatot márcsak azért is, mert a M3-as építésével kapcsolatban általában nem a valóságnak megfelelõ információkkal rendelkezik az ország lakossága és a tisztelt Ház is.

Általában azzal riogatják az embereket, hogy az M3-as megépítéséhez nélkülözhetetlen a jelenlegi szakaszon a díj bevezetése.

Szeretném felhívni a képviselõtársak figyelmét, hogy 1994 óta elfekszik a minisztériumban egy ajánlat egy francia konzorcium részérõl, amelyik a jelenlegi autópálya díjbevonása nélkül hajlandó megépíteni az M3-as autópályát.

Ugyancsak elõ tud terjeszteni egy német koncessziós társaság is, amennyiben koncessziót kap erre az építkezésre, olyan variációt, amellyel a jelenlegi autópálya-szakasz megterhelése nélkül lehetne megépíteni a hátra lévõ szakaszokat.

Tisztelt Ház! Én azt hiszem, nagyon fontos lenne, hogyha a kormány visszatérne a gazdaságélénkítõ programhoz, még akkor is, hogyha ez egyes emberekben azt az illúziót kelti, hogy ez csak inflációgerjesztéssel lehetséges.

(17.10)

Biztos vagyok benne, hogy a közgazdaság-tudománnyal mélyebben foglalkozó képviselõtársaim ismerik azt a megoldást, hogy lehet egy ország gazdasági teljesítményét növelni anélkül, hogy inflációt idéznénk elõ. Én azt javaslom, Juhász Pali képviselõtársam vegye elõ már a közgazdasági egyetem tankönyveit, és a másodévnél már eljut arra a megoldásra, ami lehetõvé teszi ennek a problémának a megoldását. Köszönöm a figyelmüket. (Taps, derültség a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage