Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): Tisztelt Országgyûlés! Szerény megítélésem szerint az Országgyûlés többsége az utolsó szavazás alkalmával hibát követett el, nem engedte, hogy tárgysorozatba kerüljön egy fontos, idõszerû kérdést tárgyaló javaslat. Mi ebbõl a kérdésbõl nem csináltunk és nem csinálunk pártkérdést. Megszavaztuk az elsõ javaslatot, ami ennek a kérdésnek a tárgysorozatba- vételét javasolta, és most nagyon indokoltnak tartjuk, hogy akik elmulasztották ennek a tárgysorozatba-vételét támogatni az elõbbi szavazás alkalmával, azok szavazzák meg a mostani javaslatot. (Suchman Tamás tárca nélküli miniszter elfoglalja helyét.)

Még csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem kell mondanom, a kérdés súlya milyen nagy, hiszen hetek óta központi kérdése minden kiszivárogtatás nyomán is számos kulisszák mögött folytatott tanácskozásnak. A magyar jogállam ezt a kérdést is a parlament nyilvánossága elõtt és a parlamenti szabályoknak megfelelõen kívánja letárgyalni és letárgyaltatni. Ezért nagyon nagy elvi fontossága van annak, hogyan szavaz ebben a kérdésben most másodjára a parlament; tárgysorozatába veszi-e vagy sem. Én nagyon határozottan javaslom.

Legyen szabad még egy mozzanatot hozzáfûzni, ha az illetékes miniszter úr talán nem is veszi szívesen. Amikor ilyen horderejû kérdés elõterjesztése történt képviselõtársunk részérõl, nem szerencsés, ha az illetékes miniszter az ülésteremben kiskonferenciát tart közben, és ezzel mintegy jelzi, hogy közömbös számára... (Taps az ellenzék padsoraiból.)... az elõterjesztés indoklása. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage