Pozsgai Balázs Tartalom Elõzõ Következõ

POZSGAI BALÁZS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Személyes érintettség miatt kívánok reagálni az általam tisztelt Kõszeg Ferenc hozzászólására, és csak azt szeretném ezekkel az alapkérdésekkel kapcsolatban elmondani, hogy a bizottság, mint ennek a témának egyik, de nem elsõ számú felelõse, az elmúlt idõszakban ezzel a kérdéskörrel mélyen foglalkozott. Nemcsak ma, hanem akkor, ezelõtt több mint fél évvel, mikor az elsõ törvénytervezetek megjelentek, már abban az idõszakban elmondtuk ezzel kapcsolatos véleményünket.

Személyes témában szólt Kõszeg úr, s erre akként kívánok reagálni, hogy engem nagyon meglepett a felvetése, ugyanis minden felvetésnek, ami elhangzik egy képviselõtárs részérõl, az ember próbál utánamenni.

(19.40)

Az amit nem értek ebben, hogy elõzõ nap a saját frakciója, a szabaddemokraták frakciója utasította el azt a variációt, amit õ akar. Én személyesen Kuncze miniszter úrral beszéltem meg ezt a kérdéskört, és ezek után, lévén hogy egy koalícióban dolgozó képviselõ vagyok - mögöttem persze egy munkacsoporttal -, úgy döntöttem, ezt a kérdést nem úgy vetjük fel, hogy a törvényt ebben a szakaszban dörrentsük teljes mértékben szét. Ugyanis meggyõzõdésünk, hogy erre a törvényre szükség van. Érezzük, hogy anomália van több esetben ebben a törvényben. Ezért van az óriási számú módosító indítvány, amelyek tárgyalásának a folyamatában vagyunk, és amelyek közül már nagyon sok pontot már a módosító indítványok korrigálni fognak, olyanokat is, amelyeket Kõszeg úr onnan fentrõl említett. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage