Tóth Károly Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH KÁROLY (MSZP): Elnök Asszony! Képviselõtársaim! Szeretném megnyugtatni aggódó Balsai képviselõtársamat, hogy mi érdekeltek vagyunk a törvény elfogadásában, mindent megteszünk azért, hogy megszülessen ez a törvény, és az ügy, a folyamat lezárható legyen.

Szeretném elmondani: az az álláspontunk a felhívás ellenére sem változott, hogy részletkérdésekben, egyes ügyek pontosításában nyitottak vagyunk, átfogó koncepcionális változásokat nem támogatunk. Márpedig ilyen átfogó, koncepcionális jellegû változás lenne annak a feszegetése, amit néhányszor már elmondtak, néhányszor válaszoltunk rá - most nem akarom ismételten megismételni a választ -, amely most fedezi fel önök részérõl is - és ez az igazi élmény benne, hogy önök is most fedezik fel 1990 óta -, hogy a III/III- ashoz viszonyítva még mi mindenre kellene kiterjeszteni.

Ugye, ön is tudja, hogy ezek a szolgálatok többek között alkotmányvédelemmel, hírszerzéssel - nemcsak belsõ, külsõ - és a többi és a többi dologgal foglalkoznak. Úgy gondolom, nincs egyetlen ország sem, amelyik enélkül meg tudna lenni, amelyik - szeretjük, nem szeretjük - nem kell hogy ilyen eszközöket alkalmazzon. Én úgy gondolom, hogy ezt a témakört eléggé sokszor körbejártuk, és ha ön úgy gondolja, hogy a kompromisszumkészség ebben jelenik meg, akkor ebben nagyon nehéz kompromisszumot találni. Olyan ügyekben, amelyeket elõtte felvetett, megérzésem szerint lehet kompromisszumot keresni: foglalkoztatás, munkaköri problémák kezelése. Ezekben az ügyekben igenis lehetséges, mert nem a lényegi ügyet érintik. Ezek megtárgyalása és kompromisszum keresése elõl soha egy pillanatig sem zárkóztunk el. De még egyszer mondom: szeretném megnyugatni, érdekeltek vagyunk az elfogadásban és szeretnénk, ha ez minél hamarabb megtörténne. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage