Keleti György Tartalom Elõzõ Következõ

KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! Rendkívül nehéz ilyen tragikus hír után szólni, de egy olyan eseményrõl szeretném önöket tájékoztatni, ami bár ezt az eseményt, ezt a tragédiát, ami történt, felejtetni nem tudja, de talán azt mutatja, hogy nemcsak ilyen szomorú események vannak.

Ma délelõtt 10 órakor a Száva folyón a magyarok átadták a hidat, egy 220 méter hosszú, 60 tonna teherbírású komphidat, amelyért tulajdonképpen fõfeladatként kijutottak a helyszínre. A híd tulajdonképpen az átadás pillanatától az IFOR-csapatok számára nyílt meg, azoknak a diplomatáknak és egyéb személyeknek a számára, akik az Európai Unió vagy az ENSZ megbízásából tevékenykednek ebben a körletben, és az esetben, hogyha a megfelelõ feltételeket a horvátok és a boszniai szerbek megteremtik, akkor a magyar híd egy összekötõkapocs lehet a két ország lakossága között is.

Én azt gondolom, hogy ez az esemény rendkívül fontos, hiszen a magyar katonák bizonyították, hogy képesek a feladataik ellátására, mert, mint mondottam, ma egy óra alatt ezt a 220 méteres hidat megépítették, miután mindkét parton az aknamentesítés teljes biztonsággal befejezõdött. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage