Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon örülök, hogy elhangzott ebben a Házban Torgyán Józseftõl: a tények makacs dolgok. Ezt hosszú nevelõmunkánk látványos eredményeként tudom elfogadni. (Derültség.) Remélem, az élet is bizonyítani fogja, mint ahogyan nem bizonyítják szavai azt, hogy õ az éhezõ vagy a fázó emberek nevében beszélne. Hiszen nem túl hiteles, amikor ebben a Házban aránylag kényelmes körülmények között egy politikus errõl beszél, amikor személyes sorsa ettõl messze távol van. (Taps a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)

(15.40)

De én Akar László mondanivalójához szeretnék csatlakozni, aki nagyon udvariasan fogalmazott. És nem kívánom megbántani az elõzõ kormányzatot, de õ nem mondta azt, hogy az elõzõ kormányzatnak olyan hatása lett volna, mint a mohácsi vésznek, bár a valóság ettõl nem állt messze. (Nagy zaj a jobb oldalon. - Dr. Kávássy Sándor: És akkor most mi van?)

Továbbá annak is örülök, hogy szintén ebben a Házban elhangzott az, hogy a gazdaságban legalább 9-10 hónap az az idõszak, amire egy intézkedés hat. Néhány hónappal ezelõtt volt egy vita, amikor ezt az állítást - amelyet kormánypárti részrõl világosan megfogalmaztak - az MDF frakcióvezetõje elutasította és cáfolta. Örülök, hogy álláspontot változtatott.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage