Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm elnök úr nagyvonalúságát, de akkor rögtön hadd jelezzem, ez azt jelenti, hogy kétszer két percben van jogom reagálni... (Derültség.).., mert a frakció nevében is kívánok szólni.

Elõször is szeretném megköszönni Szekeres Imre nagyvonalúságát, hogy személyemet érdemesnek tartotta arra, hogy az MSZP frakciója foglalkozzon vele, ugyanis a Házszabály 51. §-a napirenden nem szereplõ, országos jelentõségû, halaszthatatlan és rendkívüli ügyben ad lehetõséget a szólásra. Úgy gondolom, egy '91-es hazugságra való továbbhazudozása Szekeres Imrének nem feltétlenül jelenti a halaszthatatlanság... (Taps az FKGP padsoraiban.)... és rendkívüliség fogalmának kimerítését. Ha interpellálni akart hozzám, akkor felhívom a figyelmét, hogy a Házszabály 90. §-a alapján az alkotmány 27. §- ában felsoroltakhoz intézhetné az interpellációs kérdését; ez esetben várnia kell, amíg a Kisgazdapárt kormányzati pozícióba kerül. (Felzúdulás, közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Ennyit a felszólalás jogi részérõl.

Ami most már a felszólalása érdemi részét jelenti, én pedig kijelentem, hogy ön gátlástalan hazudozó, tisztelt Szekeres... (Az elnök kikapcsolja dr. Torgyán József mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage