Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Az 1996. évben már befolyt, illetõleg ezután befolyandó privatizációs bevételek felhasználásával kapcsolatban olyan országgyûlési határozati javaslatot terjesztettem elõ, melynek lényege, hogy a kormány köteles legyen a privatizációs bevételek felhasználására vonatkozóan 60 nap alatt olyan indítványt elõterjeszteni, miszerint kizárólag a gazdaság fejlesztésére, a gazdaság növekedésére fordítja a privatizációs bevételeket, nevezetesen a '96. évi bevételeket 60 százalékban az M5-ös autópálya felépítésére, 40 százalékban pedig a jelenlegi 44-es útnak autópályává történõ kiépítésére használja fel azzal a megkötöttséggel, hogy csak állami beruházásban lehet ezeket a munkálatokat elvégezni, és a megnyitott szakaszokat ingyenes autópályaként kell üzemeltetni.

A dolog lényege az, hogy azért kell már most a '96. éves privatizációs bevételek felhasználására ezt az indítványt elõterjeszteni, hiszen a '95. évi privatizációs többletbevételeknek a kiadásokkal kapcsolatos részét nemcsak '95. évre, hanem '96. évre is elõre fedezte.

Közismert, hogy az ország egyes vidéki térségei mennyiben elmaradottak a centrikus, illetõleg a nyugati részektõl; ezért terjesztettük elõ korábban az M3-as továbbépítésére vonatkozó javaslatunkat, most pedig az M5-ös és a 44-es útnak autópályává való fejlesztésére vonatkozó javaslatunkat... (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idõ leteltét.) - befejezem, elnök úr -.., hiszen ez a térség mezõgazdaságának bekapcsolására, a természeti kincsek kihasználására, felhasználására éppúgy alkalmas, mint a gyógyturizmus fejlesztésére és a falusi turizmus kialakítására.

Köszönöm a türelmüket, és kérem, hogy támogassák ezt a javaslatunkat. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage