Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nem annyira, hogy Szabad György képviselõtársam a nevemet említette, de valóban szeretnék egy pillanatra visszatérni oda, hogy én már a múlt héten fölhívtam a figyelmet, hogy tisztességes idõt kell biztosítani ahhoz, ha egy, az anyagot jelentõsen megváltoztató módosító indítvány kerül elénk. Amit megkaptunk, abban, kedves képviselõtársam, a legkisebb hiba az, hogy elveszett a szögletes zárójel.

Ez az anyag egy eléggé hatalmas átdolgozás, valójában egy vadonatúj törvény. Egyetértek Szabad György képviselõtársammal abban, hogy valóban, a számvevõszéki véleményt látni kellene. Annál is inkább, mivel szögletes zárójel ide, szögletes zárójel oda, a Számvevõszék által kifogásolt dolgok jelentõs része ebben az anyagban ugyanúgy benne maradt, ugyanúgy kifogásolható. Nincs benne az 1994-es tényanyag, nincs benne az 1995-ös várható, hanem ott lógnak a levegõben a '96-os számok. Tehát formailag sem felel meg annak, amit az államháztartási törvény elõír.

Ezen kívül jelentõsen megnyirbálja az önkormányzatok jogkörét. Errõl majd saját hozzászólásomban szólni szeretnék. Most csak úgy tartozik ide, Szabad György mondanivalójához, hogy a Számvevõszék mellett az önkormányzatok véleményét is méltóztathattak volna idehozni - mert ez nem történt meg. Így ez a törvénytervezet nem felel meg annak, ami itt, ebben a Házban megszavazható. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage