Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy az egészségügy reformja és azon belül a kórházak finanszírozásának kérdése azért nyugtalanítja a társadalmat, mert e tekintetben sem kapott valós tájékoztatást a kormánytól. Másrészt pedig az egészségügyi ellátás állandóan romlik. S hiába történik hivatkozás arra, hogy az egészségügy reformja napirenden levõ kérdés ma Magyarországon, amikor a reform helyett visszafejlõdést tapasztal a társadalom.

Talán nem kell külön kiemelnem, hogy ha szülõotthonokat bezárnak, vidéki kórházakat bezárnak, akkor ez a környék számára valóságos csapás, hiszen nem egyszerûen arról van szó, hogy esetleg idõben nem tud valaki kórházba érni, hanem igen sok ember számára tulajdonképpen a mai anyagi körülmények között megközelíthetetlenné válik a kórház, nem tudják az azzal kapcsolatos kiadásokat vállalni, nem tudnak kísérõt találni, aki távolabbi vidékre elviszi a beteget.

(9.40)

Nem lehet a kérdést azzal lesöpörni, hogy az egészségügy reformja egy hosszadalmas folyamat, ezért ne tessék most számon kérni azt, ami itt történik. Amikor Magyarországon évente eltûnik 50 ezer ember azért, mert ennyivel többen halnak meg, mint születnek, akkor nyilvánvalóan nem lehet az egészségügy reformját azzal elintézni, hogy ez egy hosszú folyamat. Én úgy gondolom, hogy a lakosság már most szeretne valami elõrehaladást tapasztalni, nem pedig azt észlelni, hogy ezen a területen is általános romlás következett be. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage