Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én két dologra szeretnék reagálni. Az egyik a frakcióvezetõ-helyettes asszony utolsó mondata volt, hogy jó lenne, hogyha erre a korosztályra nagyobb figyelmet fordítanánk. Én úgy hiszem, hogy ezzel teljesen egyet tudunk érteni, és igen szívesen vettük volna, hogyha az igen jelentõs privatizációs bevételbõl valahány milliárd ifjúsági célokat szolgálna. Sajnos még egyetlenegy olyan mondat sem hangzott el, amely ebbõl a privatizációs bevételbõl az ifjúságot kitüntetett szereppel kívánná megjelölni.

Amit elmondott frakcióvezetõ-helyettes asszony, abban két dologra szeretném felhívni a figyelmet. Az egyik, hogy a települési diákönkormányzatok kapjanak lehetõséget, ne csak az iskolához tartozó diákönkormányzatok. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a közoktatási törvényben van erre mód, hogy a diákönkormányzatok szövetséget köthessenek, és akár települési, akár regionális, akár országos szövetség jöjjön létre.

A másik pedig az információs rendszer, mert ez igen fájó pontunk. Hiszen a tankerületi oktatásügyi központoknak egyik feladata az volt, hogy a szülõknek képviseletet biztosítsanak, és legyen információs rendszer a szülõk számára, amit elérhetnek, és azt a szülõk mûködtetik. Ugyanígy legyen lehetõsége az ifjúságnak is, hogy regionális szinten rendelkezzék információval, és ha úgy tetszik, munkatársi szinten dolgozzanak a tankerületi oktatásügyi központban. Ezt sajnos megszüntette a kormány. Így úgy tûnik, hogy ez a felszólalás tulajdonképpen azt mutatja, hogy mégis helyes volt az eredeti törekvésünk. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage