Gellért Kis Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

GELLÉRT KIS GÁBOR, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elõadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Az államtitkár úrhoz hasonlóan én is rövid leszek, hiszen a bizottságunk a múlt heti ülésén tárgyalta a javaslatot, és voltaképpen mindazok a dolgok elhangzottak ott, amelyeket itt az államtitkár úr említett már.

Felhívnám azonban a figyelmet arra, hogy itt az egyezményben nemcsak kábítószerrõl van szó, hanem az emberi személyiséget idõlegesen vagy tartósan megváltoztató szerek forgalmazásának tilalmáról is, és ez legalább annyira fontos, mint a kábítószerek ügye, hiszen mindkettõ közvetlenül - nagyon meggyõzõen mondta államtitkár úr - kapcsolódik a szervezett bûnözés ügyéhez, és ennek a jeleit, sõt meglehetõsen fenyegetõ tapasztalatait már magunk is itt az országban megtapasztalhattuk.

Mindezek alapján, és tekintetbe véve azt is, hogy itt a jogharmonizáció terén megteendõ fontos lépésrõl van szó, bizottságunk vita nélkül és egyhangúlag támogatta, hogy ez itt az általános vita napirendjére kerüljön, és javasolja az Országgyûlésnek, hogy ezt fogadja el. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage