Lakos László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAKOS LÁSZLÓ földmûvelésügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Nekem nem számolt be Kis Zoltán államtitkár úr - mint máskor sem - arról, hogy mit mondott Lakitelken, de én nyugodt szívvel kijelentem: nem mondta el azt, hogy a termõföld- tulajdonlás korlátait fel kell adni. Nem mondta azt sem, hogy lehetõvé akarjuk tenni, hogy a külföldiek a termõföldtulajdont megszerezzék.

Sem a Magyar Szocialista Párt, sem a kormány nem adta fel azt az álláspontját, hogy nem kívánunk olyan törvénymódosítást beterjeszteni, megszavazni, akár lehetõvé tenni, amely a jelenleg kijátszással - egyetértek az ön minõsítésével - létrejött új tulajdonosoknak bármilyen új kiskaput nyitna, sõt szeretnénk ezeket korlátozni.

A mi elképzelésünk és az én elképzelésem is az, hogy mindaddig fenn kell tartani a termõföldtulajdon korlátozását, amíg erre más kötelezettségek, például az Európai Unió-tagság, nem kényszerítenek bennünket. Ugyanakkor azon kell dolgoznunk, hogy a jogi keret és a pénzügyi támogatás is meglegyen ahhoz, hogy azok szerezhessék meg a termõföld tulajdonát, akiknek ez a megélhetésüket jelenti. És ezen nem is kívánunk változtatni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage