Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm az ismételt szót. Tisztelt Ház! Örömmel értesültünk arról, hogy a kormány egy olyan döntést hozott, amit az ellenzék sem kifogásolt, sõt megértéssel fogadta, hogy az egykori szocialista beruházásként elkészült zánkai ifjúsági üdülõcentrumot továbbra is üzemeltetni kell, méghozzá közhasznú társaság formájában.

Azért örültünk ennek, mert hiszen ez abban az idõben készült, amikor még többek között olyan jól állt a magyar költségvetés, hogy a társadalombiztosítás pozitív befizetõje volt például a költségvetésnek, és a felesleges pénzeket lehetett ilyen nemes célokra is költeni. Akkor azonban egyetlen ifjúsági szervezet létezett és mûködött Magyarországon - talán nem is kell mondani, hogy az baloldali ifjúsági szervezet volt -, a nevezetes pionír- , úttörõmozgalom. Azóta történt egy és más. Éppen ezért üdvözöltük örömmel az elõzõ mûvelõdési miniszter úrnak azt az intézkedését, hogy ezt tovább kívánják folytatni, méghozzá közhasznú társasági formájában.

Mint ismeretes, a közhasznú társaság tevékenységét tanácsadó testület és felügyelõbizottság is segíti. Döntõ kérdés az, hogy ebben a felügyelõbizottságban és tanácsadó testületben az azóta létrejött pluralizmus milyen formában tükrözõdik, azaz necsak egyoldalúan, egy kormánypárt által üzemeltetett és támogatott ifjúsági szervezet képviselõi birtokolják mind a hat tagságot ebben a testületben, hanem valóban jussanak képviselethez a magyar ifjúság legszélesebb rétegeit képviselõ egyéb szervezetek is.

Várom az államtitkár úr válaszát: mit tesznek ennek érdekében? (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage