Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Mint ismeretes, a nyugdíjkorhatár felemelésének koncepciójáról döntött a kormány, de ez azonban mind a férfiak, mind a nõk körében kétségbeesést és felháborodást váltott ki.

Miniszter úr, bizonyára ön is tudja, hogy 1994 tavaszán az MSZOSZ nõi választmánya az egész országra kiterjedõ aláírásgyûjtést rendezett a nõk nyugdíjkorhatárának rugalmas megemelése ellen. Az aláírásgyûjtésnek akkor komoly politikai hatása is volt, hiszen arra a választások elõtt került sor. A tömeges aláírásgyûjtésnek - egészen biztos vagyok benne - jelentõs szerepe volt az MSZOSZ-szel szövetséges MSZP választási gyõzelmében.

Kérdezem miniszter urat: nem érzi-e a választási ígéretek megsértésének a kormány legutóbbi döntését a nyugdíjkorhatár felemelése tárgyában? Kérdezem továbbá: mi lesz az MSZOSZ választmánya által összegyûjtött nyugdíjkorhatár- emelés elleni aláírások sorsa? Tisztelettel várom válaszát. (Taps a KDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage