Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Azt gondolom egyébként, ha nem lenne most ilyen a helyzet, akkor tényleg indokolt lenne hosszasabban beszélni a témáról, mert nagyon kevéssé van tisztázva az állampolgárok fejében a kötelezõ társadalombiztosítás, az önkéntes kölcsönös biztosítópénztár és az üzleti biztosítások fogalma. Ezek a dolgok nagyon zavarják azokat a folyamatokat, azokat a megtakarítási lehetõségeket, amelyek az állampolgárok és a munkáltatók részérõl befizetésre kerülhetnek.

A törvény módosítását - amely alapvetõen fogalomtisztázó és bizonyos mûködési problémákat kiküszöbölõ tervezet - a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatja. Látunk egy-két olyan problémás pontot, amelyre részben egyébként Bakonyi Tibor képviselõtársam is utalt - például az adó-visszaigénylések kapcsán a visszaélési lehetõségekre; az önsegélyezõ és az egészségbiztosítási pénztár között az összemosás lehetõségére. S látunk még problémát az egészségbiztosító vagyonhoz juttatásának pontos technikáját illetõen is, hogy tudniillik a vagyon most a tagoké vagy a pénztáré legyen-e.

De ezen problémákon túlmutatóan a törvényt pozitívnak tartjuk, a törvényben javasolt kodifikációs megoldásokat alapvetõen jónak tartjuk, és a törvénymódosítást koncepcionális téren is támogatjuk. Köszönöm szépen a tisztelt Ház figyelmét. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage