Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Köszönöm. Mivel további felszólalás nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 12. pontjához, amely a törvényjavaslatot új paragrafussal egészíti ki, és ezzel a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény 5. §-a i) pontja helyébe javasol új rendelkezést. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került. Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

Megkérdezem Vastagh Pál igazságügy-miniszter urat, hogy a határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni. (Dr. Vastagh Pál: A határozathozatalt megelõzõen.) Úgy tettem fel a kérdést, hogy a határozathozatalt megelõzõen kíván-e szólni a vitában elhangzottakra. A válasz: igen. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatok együttes általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztéseket T/1677. és T/1708. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Írásban nem jelentkezett elõre senki hozzászólásra.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván.

Megkérdezem az elõterjesztõket, dr. Surján Lászlót és Büky Dorottyát, hogy kívánnak-e válaszolni a vita korábbi szakaszában elhangzottakra. (Dr. Surján László: Jelenleg nem kívánok.) Nem, köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor.

A törvényjavaslatok elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e valakinek ezzel kapcsolatosan észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Bejelentem, tisztelt Országgyûlés, hogy a határozathozatalokra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárása. Az elõterjesztést T/1680. számon, az Állami Számvevõszék kapcsolódó véleményét pedig T/1680/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottságok ajánlásait T/1680/6-8. számon nyújtották be.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki még felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Mivel ilyen nincs, megkérdezem Akar László urat, hogy kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Akar László: Nem.) Nem.

Az általános vitát azzal zárom le, hogy a módosító javaslatokat szerda délig lehet benyújtani. A részletes vitára bocsátásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/1805. számon, a bizottságok ajánlásait T/1805/8-11. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Írásban elõre senki nem jelentkezett hozzászólásra. Megkérdezem jelen lévõ képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Nem. Az általános vitát elnapolom.

Tisztelt Országgyûlés! Mai ülésnapunkat berekesztem. Holnap reggel 9 órakor folytatjuk a munkánkat.

(Az ülésnap 20 óra 54 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát a Magyar Gyorsírók és

Gépírók Országos Szövetségének beszédgyorsíró szolgálata készítette

(1066 Budapest, Dessewffy u. 9. Tel./Fax: 111-76-86)

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage