Garai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GARAI ISTVÁN (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Igaz, hogy képviselõ asszony csak érintõlegesen említette a lakásépítéssel kapcsolatos problémákat - különösképpen a családok összefüggésében -, és miniszter úr is kitért erre egy pár szóban, azért engedjék meg, hogy egy-két számadattal bizonyítsam azt, hogy ez a kormány és ez a kormánykoalíció nemcsak terveket és légvárakat épít, hanem valóban tett is azért, hogy a családok és a nagycsaládosok valóban lakáshoz jussanak, igaz, nem kis áldozatok árán. (Zaj, közbeszólás a jobb oldalról: Mit?)

1994 január-augusztusában a magánerõs lakásépítések támogatása mintegy 18 milliárd forint összegben szerepelt a költségvetésben mint teljesítés, ugyanez a szám 1995-ben ezen idõszakban 37 milliárd forint. Decemberi adatok állnak rendelkezésemre a két év viszonylatában, ez 27 milliárd, illetve 54 milliárd. Tehát a duplájára emelkedett a magánerõs lakásépítések támogatása, és ez majdnem 30 milliárd forint körüli összeg, úgy, ahogy ezt frakcióvezetõ úr a Kisgazdapárttal kapcsolatban megemlítette az elmúlt napokban.

Úgy gondolom, hogy ezek a számok mindenféleképpen azt bizonyítják, hogy ez a kormány és ez a kormánykoalíció ezen a területen tett lépéseket, és jóval nagyobb lépéseket tett, mint az elõzõ kormánykoalíció. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage