Hága Antónia Tartalom Elõzõ Következõ

HÁGA ANTÓNIA (SZDSZ): Köszönöm szépen és igyekszem ezt a másfél percet kihasználni. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A mai nap egy nagyon fontos nap volt a parlament életében, hiszen egész nap a családról beszéltünk. Arról beszéltünk, hogy hogyan lehet a családot úgy támogatni, hogy legfontosabb feladatának, a jövõ generáció felnevelésének, támogatásának békés, nyugodt életkörülményei megteremtésének tehessen eleget.

(14.20)

Viszont nem beszéltünk a mai nap folyamán arról, hogy mi történik azokkal a gyerekekkel, akik nem élhetnek családi körülmények között, akiknek a szülei korán elhaltak és állami gondozásba kerülnek, akiknek a szülei nem óhajtják ezeket a gyerekeket nevelni, vagy akiknek a szülei nem képesek ezeket a gyerekeket nevelni.

Kilenc oldalban próbáltam összeszedni fontosabb gondolataimat, viszont ma nem lesz lehetõség arra, hogy elmondjam, de nem bánkódom ezért, hiszen hamarosan a parlament elé kerül a gyermekek védelmérõl szóló törvény, ami minden olyan fontos gondolatot tartalmaz majd, amelynek segítségével azokat a gyerekeket támogathatjuk, azoknak a gyerekeknek az életkörülményeit tehetjük nyugodtabbá és törvényesebbé, akikrõl az elõbb szóltam, és azt kívánom képviselõtársaimnak, hogy a következõ gyermekvédelemrõl szóló törvény vitájában hasonó intenzitással vegyenek részt, és ígérem, akkor én is el fogom mondani a felszólalásomat. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage