Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Elnök Úr! Én kérdést intéztem a miniszter úrhoz. Válaszában tájékozatást kaptam, hogy a legutóbbi ülés óta mi a kormány álláspontja. Mert ellentmondásokat véltem észrevenni a kormány képviselõinek egyetértése és a legutolsó állásfoglalása között.

Mégis arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy bármennyire is kedvezõ lenne, ha az olyan köztestületek, mint az országos tanács vagy a megyei fejlesztési tanács, amely a pénzeszközök elosztásában dönt, célszerû a költségvetési felelõsséggel bíró végrehajtó szerveknek és más szerveknek is az e döntésekben megalapozott felelõsségét is végigkövetni a törvényben. Számtalan rossz példa mutatja, hogy ha nem kormányzati vagy önkormányzati szervek osztanak el pénzeket, ott annak a végigvezetése, végigkövetése nem minden esetben oldható meg.

Én tehát most kérdést tettem fel. Miniszter úr válaszából egyértelmûen azt láttam, hogy majdnem a kezdõ állapot állt vissza e javaslatok tekintetében, azzal együtt, hogy az alkotmányügyi bizottság kiegészítõ javaslatokat is tett.

Azt a megállapítását pedig külön köszönöm elnök úrnak, amikor arra hívta fel a figyelmet, hogy az alkotmányügyi bizottság nem alkotmányossági kérdésekben foglalt állást, hanem a bizottság elé kerülõ javaslatokat mérlegelte és kiegészítette. Mert a törvény területrendezési részénél elnök urat erre a kijelentésére szeretném emlékeztetni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage